Имаме български дрон за помощ на защитата на Украйна, съобщи Иван

...
Имаме български дрон за помощ на защитата на Украйна, съобщи Иван
Коментари Харесай

Глиги: Най-накрая имаме български дрон, който ще дарим за защитата на Украйна - Общество

Имаме български дрон за помощ на отбраната на Украйна, съобщи Иван Калчев - Глиги,

" Натрупа се съществено забавяне по всички вероятни аргументи - надостиг на чипове и платки при производителите, един снабдител от Китай изпрати неверна антена - която трябваше да се върне преди да тръгне вярната, за някои съставни елементи са наложи да се употребяват други възможности - които се оказаха не на 100% съвместими и трябваше хардуерните проблеми да се вземат решение от софтуера... само че най-после имаме български дрон за помощ на отбраната на Украйна! " - заяви Глиги.

" Не се блазня да давам тук механически характерности, тъй като колкото повече информация изтече, толкоз по-малко потребен ще е дронът на фронта. Ще споделя единствено, че заданието беше да имаме дрон, който преодолява надостатъците на квадрикоптерите във връзка с заплахата от заглушаване на сигналите. Техническа информация ще мога да разисквам единствено с хората, с които се познаваме задоволително добре " - уточнява Иван Калчев.

" Досега аз покривах някои неотложни разноски за съставените елементи и откакто дронът е подготвен, остава да се платят 7000 лева, за които разгадавам на вашата помощ. Както и преди, няма да разгласявам обществено сметката - мейл  - призовава Глиги.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР